Select Page

Panelgardiner är en populär och mångsidig typ av gardiner som kan ge vilket rum som helst i din bostad ett stiligt och funktionellt utseende. Dessutom har dessa gardiner fördelen att de kan ge dig lite välbehövlig avskildhet i ditt hem. Till skillnad från andra gardiner består denna variant av två enskilda paneler som kan öppnas eller stängas efter behov. På så vis kan du själv styra hur mycket ljus du vill släppa in och hur mycket avskildhet du vill ha där hemma.

4 skäl att välja panelgardiner framför andra typer av gardiner

Gardiner som består av två paneler har fördelarna att de:

  • Är mer mångsidiga än andra varianter. En av de största fördelarna med panelgardiner är att de är mer mångsidiga än många andra varianter. Dessa gardiner finns nämligen tillgängliga i flera olika stilar, material och färger. Därmed kan du enkelt hitta en produkt som passar din heminredning som handen i handsken. Du kan till exempel välja en lite mer stilren och modern look eller ett mer traditionellt utseende. Oavsett vilken av dessa designer du föredrar finns det paneler som passar dig bra. Dessutom finns de i olika längder och vidder för alla möjliga typer av fönster.
  • Fyller en viktig funktion. En annan viktig fördel med dessa gardiner är att de är väldigt funktionella. Du kan nämligen öppna och stänga panelerna för att på så vis styra hur mycket ljus eller avskildhet du vill ha i rummet. Därmed passar dessa gardiner väldigt bra i allt från sovrum och vardagsrum till andra rum i bostaden. Det är väldigt smidigt att kunna justera mängden avskildhet och insläpp av ljus utifrån ditt aktuella behov.
  • Är enkla att sätta upp. Panelgardiner är också enkla att sätta upp. Du monterar helt enkelt en gardinstång ovanför fönstret och de bägge panelerna placeras på stången. Sedan kan dessa glida fram och tillbaka längs stången. Detta är därmed en bra lösning för dig som snabbt och enkelt vill kunna täcka för dina fönster lite grann.
  • Inte kräver så mycket underhåll. Ytterligare en fördel med dessa gardiner är att de inte kräver särskilt mycket underhåll. Det räcker faktiskt med att torka dem rena med hjälp av en fuktig trasa. Många produkter kan dessutom maskintvättas vid behov.