Select Page

Vår omgivning spelar en avgörande roll för vårt humör, vår kognitiva funktion och vårt allmänna välbefinnande. Såväl de färger som vi målar våra väggar med som de bilder som pryder väggarna har makten att framkalla känslomässiga och psykologiska reaktionen. Så när du ska beställa fototapet kan du med fördel ha detta i åtanke. Läs vidare så berättar vi mer om den psykologiska effekten av dessa tapeter och hur de kan forma vårt tankesätt!

Beställ fototapet med dessa 5 saker i åtanke

När du ska köpa en tapet med ett spännande fotomotiv kan du ha följande i åtanke:

 

  • Färgernas kraft. Det är allmänt känt att färger kan påverka våra känslor. Ljusa gula färger kan ge energi, medan blå färger kan lugna oss. Tänk gärna på detta och beställ en fototapet med dess dominerande färger i åtanke så kan du få till stånd den stämning som du eftersöker.
  • Naturens lugn. Forskning har visat att vi genom att exponeras för naturen kan minska vår stress och öka vårt välbefinnande. Så är även fallet när det kommer till fototapeter föreställandes naturlandskap. Bakgrundsbilder som visar fridfulla stränder, frodiga skogar eller bergiga horisonter kan ge en känsla av lugn och ro. Detta gör dem utmärkta för utrymmen som präglas av avkoppling, såsom ditt sovrum.
  • Stadens energi. Beställ en fototapet som återspeglar stadens energi om du vill ge ett rum en välbehövlig dynamik och kraft. Det kan till exempel handla om bilder av livliga städer, neonljus eller stadslandskap. Sådana bakgrundsbilder kan till exempel lämpa sig väl för studierum, arbetsrum och andra ytor där du vill öka produktiviteten och kreativiteten.
  • Barndomens nostalgi. Du kan även välja tapeter med bakgrundsbilder som visar tecknade serier, sagor eller välbekanta scener från barndomen. Dessa kan nämligen framkalla nostalgi och väcka minnen från enklare tider. Därmed kan de skapa känslor av värme, komfort och trygghet.
  • Personligt tycke och smak. Det kan förvisso var frestande att försöka haka på trender, men det är viktigt att välja tapeter med bilder som matchar ditt personliga tycke och din smak. På så vis säkerställer du nämligen att du får en djupare känslomässig koppling till motiven och att de skänker dig mycket glädje framöver.