Select Page

Om du redan har alla lämpliga material för din sänghimmel för barnets spjälsängen. Först besluta om det område där du vill montera sänghimmeln. Som en allmän regel hänger de flesta baldakinerna för spjälsängarna över sängens huvud. I vissa fall kan du dock ha en baldakin som hänger över sidan eller till och med under sängen. Om så är fallet, se till att det passar ordentligt. Bestäm om du vill ha en baldakin för hela barnets säng eller bara en viss del av det. Många föräldrar använder en baldakin för hela rummet eftersom de är vackra och funktionella. Till exempel, om ditt barn behöver sin egen barnsäng, kanske du vill köpa en baldakin som ska hängas ovanför hans eller hennes spjälsäng. Alternativt kanske du vill köpa en baldakin för din plantskola så att du kommer att ha en fri bild av ditt barn medan han eller hon sover. Men de flesta baldakin för spjälsängar hänger över sänggaveln på spjälsängen så att du kan sova bekvämt på barnsängen själv.

Fästa en gardinskena i taket

När du är redo att välja rätt baldakin för spjälsängen, måste du mäta huvudskenan på din spjälsäng. Om huvudskenan är mindre än baldakinen blir det svårare att sätta upp och ta ner. Om skenorna är större kan du enkelt göra justeringar så att baldakinen passar säkert och bekvämt på plats. När du är säker på att du har rätt, få hem den och komma igång med byggnaden. När du har byggt en baldakin för spjälsängen, fäst fästelementet som du köpt i butiken. på botten av baldakinen så att den håller fästelementet på plats. Nu behöver du bara dra fästelementet genom mitten av botten skenan av spjälsängen och in i fästelementet hålet på toppen av baldakinen. Du bör komma ihåg att framsidan och baksidan av fästelementet bör radas upp med de övre och nedre kanterna på fästelementet. När detta är gjort måste du säkra resten av fästelementet genom att skjuta fästelementet genom väggdubbarna och in i fäst hålet på andra sidan. Detta säkerställer att baldakinen håller fästelementet på plats. Om dubben används blir det svårt att göra justeringar senare så det är klokt att använda skruvar.

Innan du börjar bygga sänghimmeln för barnets spjälsängen, är det viktigt att se till att det är den rätta för dina behov. Du kan behöva en som är gjord av ett hållbart material så att du kan använda den igen. Detta gäller särskilt om du planerar att använda baldakinen ofta. Om du inte planerar att använda baldakinen så ofta, behöver du förmodligen inte en som är gjord av ett billigare material. Du kanske också vill ha en baldakin som är justerbar så att du kan göra den större eller mindre beroende på hur du behöver det. Om du planerar att använda baldakinen en hel del, se till att den har ett säkert fäst system så att det inte kommer att blåsa runt på dig medan du använder den. Vissa skärmtak kommer med inbyggda fästelement men du måste förmodligen köpa ytterligare fästelement för att göra baldakinen stabil.