Select Page

Dekorera en tonåring rum är inte så svårt som det verkar vid första anblicken. Det finns ett antal enkla utsmyckning tips som kommer att komma igång direkt. Tonåringar tenderar att ha mer kreativ fantasi än andra människor och de kommer ofta att ta på utseendet på tonåringen som de vill vara. Du kan ta med den här looken till din tonårings sovrum med bara några enkla dekorationer.

Tapetsera eller måla väggarna

Börja med att välja de färger som du vill använda för rummet. Du kanske upptäcker att det är lättare att matcha färgen på väggarna till färgerna i ditt barns rum, eller till färgerna i sina möbler. Nyckeln är att använda samma färg på varje yta, så att det finns enhetlighet i hela rummet. Välj sedan möblerna för ditt tonårssovrum som är funktionellt snarare än estetiskt tilltalande. I synnerhet bör du undvika att sätta möbler i rummet som är tillverkad av plast eller metall. Även om dessa material kan se bra ut när de är nya, kan de lätt bryta eller buckla, lämnar dem ser shabby och stökigt. Om du inte har råd att byta ut möblerna själv, överväga att ha det målade eller häftade tillsammans så att du kan ersätta den om du behöver. Du bör också överväga vilka typer av möbler som du vill placera i rummet. Du kanske föredrar att sätta i sängar, byråar, nattduksbord eller bokhyllor. Ett skrivbord och ett bord är också trevligt för den plats där du kan lägga ner ett nattduksbord och några böcker. Om du föredrar att lägga till några dekorativa objekt, till exempel en spegel eller en lampa, kan du köpa dessa separat. Om du har små barn, kanske du kan hitta några vackra konstverk för att dekorera väggen, som du kan hänga upp och lämna på rummet tills du är redo att använda den.

Slutligen är det viktigaste att komma ihåg om att dekorera en tonårings sovrum att du kan ändra inredningen runt och uppdatera den utan att behöva göra något alltför radikalt. Möblerna kan bytas ut, en säng eller byrå kan flyttas, och andra objekt som leksaker eller nattduksbord kan läggas till och så vidare.