Select Page

Heminredning och trender 2020

Runda former och naturligt. Det är det senaste inom området heminredning. Du som söker inspiration för 2020 kan satsa på naturfärger och organiska former. Även hållbarhet är något som man ser bland inredningstrenderna 2020 och de inredningstips som ges från trendsättarna.

När det gäller heminredning så ändras saker snabbt. En trend 2020 inom området heminredning är att möbler ska vara låga och bekväma. Typiska möbler inom denna heminredningstrend är lite mjuka och bulliga, nästintill klumpiga. Det kan handla om fåtöljer eller soffor utan ben eller låga sängar. En annan trend inom heminredning är rotting. Rotting är ett material som vi ser i många möbler och detaljer. Det kan vara en lampskärm i rotting eller en härlig rottingfåtölj. Rottingen kan vara bohemisk men det kan även vara elegant till stilen, flätad eller format på ett elegant sätt. Förutom rotting så är det även trendigt med ljusa träslag och naturmaterial. När det gäller färgskalan så är det även här naturfärger som gäller. Beige, brunt, grönt och sandfärgat. Vitt funkar alltid. Även formerna ska vara inspirerade av naturen. Organiska former som påminner oss om föremål som finns i naturen är populärt och syns i många tidningar om heminredning.

Trendspaning inom heminredning 2020

Andra trender vi ser just nu inom heminredning är personliga föremål som används som dekoration i hemmet. Stilleben har ju länge varit trendigt men nu får dem gärna bestå av personliga saker som en skulptur som du gjort själv eller vaser som du fyndat på en loppis utomlands. De organiska formerna som syns bland trenderna 2020 påminner om saker som havet och skogen. Det kan handla om formerna av ett blad eller från en snäcka. Ven trädgrenar är en form som man ser gå igen inom området heminredning. Men allt är inte naturfärgat 2020. Inom heminredning så kan även färg förekomma. Gult är en av färgerna som kommer starkast 2020. Andra trender som kommer starkt 2020 är det hållbara. Hållbar heminredning är i linje med tiden ideal om att leva på ett mer långsiktigt hållbart sätt och motverka slit och släng kulturen. Många tillverkare inom heminredning använder idag återvunna eller hållbara material i sin heminredning.