Select Page

Cykelvagnen är ett måste för en svensk sommar. Den går bra att använda i alla olika väder. Vagnen har regnskydd om man vill ta sig en åktur i regn och rusk. Den har också UV-fönster som räddar barnens tunna hy när solen skiner som mest. Vagnen är ett utmärkt färdmedel för att åka och köpa en glass eller cykla till stranden. Den går också bra i de flesta terränger som exempelvis skogen. Cykelvagnen kan tas med vid blåbärsplockning eller när man ska plocka svamp. Barnen har dessutom stor plats i vagnen så de kan packa ner leksaker, badkläder och picknick väskan. Här får du tre orsaker till att ha en cykelvagn hemma i garaget för dagarna du behöver den:

1. Inget krångel

Första fördelen med att utrusta dig med denna typ av vagn är att den är lätt att använda. Den kan enkelt monteras på och tas av från en cykel. Den går dessutom enkelt att fälla ihop så att den inte tar mycket plats. Man kan ta med den i bilen utan att behöva en stor bagagelucka. Det finns dessutom många olika modeller med olika bra knep. Många märken erbjuder också att man kan köpa till olika delar om man behöver. Det som framför allt är viktigt med vagnen är att den är säker för barn. Det finns bälte inkluderat som gör det omöjligt för barnen att ramla ur. Den är också stabil och gör det enklare för cyklisten att vara cykla stadig. Om man vill kan man också ha cykelhjälm inuti vagnen, vilket är rekommenderat.

2. Daglig motion

Gratis motion! Genom att lämna bilen hemma och inte ta bussen ger dig som vuxen en perfekt anledning att träna utan att göra det så besvärligt. Att plocka ner barnen i vagnen och cykla till dagis varje morgon ger dig och barnen en härlig stund. Man kan dessutom ha med två barn i vagnen och inte bara ett. Det gör det roligare för barnen. Du slipper också tänka på gymkort, träningskläder och all annan planering.

3. Din ekonomi

Spara pengar, om man har en cykelvagn behöver man inte tänka på att köpa en barnvagn. Vagnen går lätt att ta av från cykeln och använda som en vanlig barnvagn. Den är dessutom bättre än de flesta barnvagnar då den har stora hjul med fjädring. Det gör den bekväm att sitta i. Lyxiga cykelvagnar har dessutom olika sittlägen. Vagnen går på egen drivkraft vilket innebär att ingen extra bensinkostnad tillkommer.

Är man ute efter cykelvagn av absolut högsta klass då ska man köpa cykelvagn från Thule, det är en investering som garanterat håller på sikt.